Universidad de Córdoba (UCO) koordinatörlüğünde yürütülen “BIOMEDPACK: Akdeniz Gıda Ürünleri için Yenilikçi ve Döngüsel Çözümlerle Raf Ömrünü Uzatan Ambalaj Sistemleri” projesi, PRIMA (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area) programı kapsamında desteklenmektedir. Konsorsiyumda GTE ile birlikte The International University College of Turin (UNITO), Université de Sfax (USS), UM6P – University Mohammed VI Polytechnic, Université de Fribourg (UFR), University of Constantine 1 (UFMC1), Cadi Ayyad University (UCA) ve Computomics (COMPU) ile yer almaktadır.
Proje, Akdeniz gıda sistemlerine özgü döngüsel bir yaklaşımla, tarımsal yan ürünlerin lignoselülozik ve biyoaktif bileşenlerini değerli hale getirerek sürdürülebilir ambalaj ve biyo-koruma çözümleri geliştirmeyi hedeflemektedir. Gıda mikrobiyomu bilgileri ve hesaplamalı tekniklerle desteklenen bu yenilikçi ambalaj çözümleri, biyo-temelli polimerler ve biyokoruyucu ajanların sinerjik kombinasyonu ile Akdeniz gıda ürünlerinde raf ömrünü iyileştirirken, yenilebilir ambalajların besin değerini de dikkate almaktadır.